Search
 

Blog

De huid reinigen / Huidtherapie IJsselstein

Huid reinigen

De huid reinigen is super belangrijk. Dit is eigenlijk één van de belangrijkste stappen binnen de huidverzorging. Zonder een huid goed te reinigen kan er geen huidverzorging en huidverbetering plaatsvinden.

 

Waarom de huid reinigen?

De kracht van je huid reinigen wordt vaak onderschat. Dit is zo belangrijk om huidverbetering ter weeg te brengen. Een goed gereinigde huid neemt beter werkstoffen op die in een crème of serum zitten. Dit kan namelijk niet door het ‘vuile laagje’ heen wat op je huid zit als je huid niet gereinigd is.

Hoe kun je het beste jouw huid reinigen?

Het is belangrijk om twee keer per dag je huid te reinigen. Dit kan je doen met een reinigingsmelk, gel of olie. Dit product breng je aan op je handen waarna je het op je gezicht verdeelt. Je maakt je handen wat nat en gaat het product lekker over je huid masseren. Hierna verwijder je het met water of bijvoorbeeld een compres doek/washand. Hierna herhaal je de stap nog een keer, om al het vuil goed van je huid te verwijderen.

Hoe vaak per dag reinig je een huid?

Een huid maak je twee keer per dag schoon, in de ochtend en avond. Ik hoor vaak dat mensen zeggen dat ze het in de ochtend alleen met water reinigen. Dit is helaas niet voldoende! In de nacht scheidt onze huid heel veel afvalstoffen uit, maar ook talg/vet. Met alleen water kan je dit niet van de huid krijgen, daarom is een reiniging in de ochtend ook nodig met een reinigingsproduct.

In de avond is het ook erg van belang omdat je dan al het vuil wat overdag op je huid is gekomen ook wil verwijderen. In de nacht is je huid het meest effectief, dus daarom wil je graag op een gereinigde huid jouw werkzame serum en/of crème aanbrengen zodat deze goed zijn werk kan doen. Als er vuil op je huid ligt kan het serum en/of de crème helaas niet zijn werking doen.

Huidtherapie IJsselstein

Wil je graag een passend advies over welk reinigingsproduct geschikt is voor jou? Of wil je graag werken aan huidverbetering? Kom dan gerust eens langs of neem even contact op!