Search
 

Huidtherapie Utrecht

Huidtherapie Utrecht

Naar mate we ouder worden neemt de collageen af in onze huid en slaat de huidveroudering toe.  Hierdoor ontstaan er fijne lijntjes en rimpels. Bij Perfect skin balance kunnen we huidveroudering  minder zichtbaar maken met behulp van microneedling (dermapen) en chemische peelings.

We behandelen fijne lijntjes en beginnende rimpels. 

Behandeling huidtherapie

Milde tot matige rimpels zijn zowel door middel van microneedling (dermapen) en chemische peelings te behandelen. Matige tot ernstige zijn goed behandelbaar door middel van microneedling. Als er ook sprake is van hyperpigmentatie in de huid, ofterwijl een donkere verkleuring van de huid door zonschade dan  hebben chemische peelings in eerste instantie de voorkeur.

Werkwijze huidtherapie

Microneedling/Dermapen

De werking van de dermapen zit hem in de vibrerende naaldjes. De dermapen maakt verticaal honderden microgaatjes per seconden in de huid, deze wondjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog en sluiten na ongeveer 7 minuten. Door de microgaatjes/wondjes moet de huid op natuurlijke wijze herstellen en wordt de huid geactiveerd om te vernieuwen. Hiermee stimuleren wij de cellen in de huid die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen. Hierdoor ontstaat de huidverbetering. 

Chemische peeling

Chemische peelings zijn onder te verdelen in milde en diepe peelings. Een diepere peeling dringt verder de huid in en brengt meer ‘schade’ aan de huid toe. De peelings hebben naast de positieve werking op acnelittekens ook andere indicaties waar ze op werken, denk hierbij aan fijne lijntjes, zonbeschadigde huid, pigment en grove poriën. Bij de diepe peelings is de kans groot dat je huid een sterke schilfering vertoont, alvorens vernieuwd tevoorschijn komt.

De behandeling

Microneedling/Dermapen

Voorafgaand aan de behandeling wordt je huid gereinigd met een cleanser, daarna zullen er onzuiverheden weggehaald worden om vervolgens te starten met de Dermapen4. Tijdens de behandeling wordt er gebruikt gemaakt van een serum die aansluit bij jouw huidtype, of zal er een combinatie gemaakt worden en zal een vibrerende prikkeling voelbaar zijn. De behandeling wordt afgesloten met een hydraterend masker om de huid weer te kalmeren.

Na de behandeling is de huid rood van kleur en zal warm en prikkelend aanvoelen. Dit gevoel zal na een paar uur afnemen. Na enkele dagen kan er een lichte schilfering te zien zijn, dit komt door afstoting van de dode huidcellen.

Chemische peeling

Je huid wordt gereinigd en gedesinfecteerd met een alcohol-oplossing. De peeling brengen we door middel van meerdere lagen op je huid aan of zal met en waaierkwast als een makser aangebracht worden. Je zult een branderig gevoel ervaren dat enkele minuten aanhoudt. Door de peeling wordt je huid wat rood en kan een witverkleuring vertonen (frosting).

Bij een TCA peeling kan er soms 1 week een roze kleur zichtbaar blijven. Tot enkele dagen na de behandeling kun je last hebben van jeuk. Dit is een teken van huidherstel. Na 2 tot 3 dagen kan je huid gaan schilferen. Om ervoor te zorgen dat je huid optimaal herstelt, is het van belang dat je thuis een neutrale crème gebruikt. Smeer niet teveel, want dit zorgt ervoor dat het schilferen juist langer aanhoudt.

Aantal behandelingen huidtherapie

Microneedling/Dermapen

Voor een optimaal resultaat zullen er meerdere behandelingen nodig zijn. Het mooiste is om deze behandelingen in kuurverband te ondergaan. Omdat de huid collageen en elastine aan moet maken zal er niet direct na de behandeling resultaat zichtbaar zijn. Dit zal ongeveer 2 tot 4 weken na de behandeling zichtbaar zijn. De behandeling zal ongeveer 30 minuten duren.

Wij raden een kuur aan van 3 tot 6 keer, afhankelijk van de indicatie en de ernst met een interval van 6 tot 8 weken. Daarna is het belangrijk om de behandeling regelmatig te onderhouden.

Chemische peeling

Chemische peelings geven ook het beste resultaat in kuurverband, en daarom raden wij dit ook altijd aan. Gemiddeld vinden er 3-4 behandelingen plaats om de 2-4 weken. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Voor een optimaal resultaat zullen we een combinatie maken van verschillende peelings.

Richtlijnen vooraf huidtherapie Utrecht

Microneedling/Dermapen

 • Het is raadzaam om de huid voor te bereiden met goede producten die aansluiten bij de indicatie.
 • Het is belangrijk om 2 weken voor de behandeling de zon/zonnebank te vermijden.

Chemische peeling

 • Voor een optimaal resultaat kun je je huid enkele weken voor de behandeling thuis insmeren met de premium elixer van hannah.
 • Stop 2 dagen voor de behandeling met benzoylperoxide, salicylzuur en antibiotica-crème en de premium elixer van hannah.
 • Stop 5 dagen voor de behandeling met retinol-crème of serum / vitamine A zuur crème.
 • Mannen mogen zich tot 24 uur voor de behandeling in het gezicht scheren.
 • Op de dag van de behandeling mag je geen koortslip hebben. We maken dan een nieuwe afspraak.

Richtlijnen na de behandeling huidtherapie Utrecht

Microneedling/Dermapen

 • Dezelfde dag geen producten aanbrengen op de behandelde huid
 • Na 24 uur uw huid alleen reinigen 
 • Vermijd intensieve trainingen/sporten
 • Vermijd extreem warme douches, sauna’s of zwembaden
 • Vermijd de zon voor minimaal 2 weken na de behandeling.
 • Bescherm je huid met een SPF 30/50 

Chemische peeling 

 • Tot 2-4 weken na de peeling kun je de zon of zonnebank beter vermijden, omdat je huid kwetsbaar is. Smeer je huid ook regelmatig in met zonnecrème met SPF 30/50.
 • Tot enkele dagen na de behandeling kun je de aftercare-crème uit de kliniek gebruiken of een zeer milde huidverzorging. Smeer niet te veel en niet te vaak zodat je het schilferproces niet tegenwerkt.
 • Gebruik geen irriterende huidverzorging of medicatiecrèmes totdat je huid weer normaal aanvoelt en niet meer rood is.
 • Reinig je huid de eerste dagen alleen met lauw water indien hij gevoelig is en dep je huid droog of gebruik een milde reiniging. 
 • Krabbel niet aan velletjes, dit voorkomt littekenvorming. Knip eventueel de velletjes af met een schoon schaartje.
 • Na de behandeling mag je 48 uur niet zwemmen of naar de sauna. Tot 24 uur na de behandeling mag je geen hete douche nemen.

Huidtherapie Utrecht

Perfect Skin Balance bevindt zich in Ijsselstein. Dit is op 15 min afstand van Utrecht. Een huidtherapie behandeling in de buurt van Utrecht? Dan ben je bij Perfect Skin Balance aan het juiste adres. U kunt bij ons gratis parkeren voor de deur!