Search
 

Acnetherapie Utrecht

Acnetherapie Utrecht

Heb je last van een onrustige huid met ontstekingen en mee-eters? Bij Perfect skin balance kun je terecht voor een uitgebreid consult en een acne-behandeling op maat. Ook behandelen wij acne-littekens en grove poriën.

Acne komt vaak voor in de puberteit, maar ook zeker op latere leeftijd kan het plotseling ontstaan. Er zijn verschillende oorzaken maar vaak komt het door een verandering in de hormoonspiegel in je lichaam. Ook kan voeding, leefstijl en stress een rol spelen.

Tijdens een gratis intakegesprek bekijken we je huid en bespreken we je wensen en de mogelijkheden. We zullen kijken naar welke behandelingen je eerder hebt gehad, hoe je je huid verzorgt en welke producten en/of medicijnen je gebruikt. Op basis hiervan maken we een plan op maat en zullen tips en adviezen gegeven worden om zelf ook zo goed mogelijk aan de slag te gaan.

Behandeling

Voordat we de behandeling starten zullen we eerst foto’s van de huid maken, zodat we goed kunnen bijhouden of er verbetering optreedt. We reinigen de huid oppervlakkig met een cleanser. Hierna zullen we de huid exfoliëren met een enzymatische peeling om de dode huidcellen te verwijderen. Als volgt worden de onzuiverheden verwijderd, dit gebeurd handmatig. Ondertussen zullen we de voortgang bespreken en, indien nodig, geven we advies over het gebruik van thuisproducten. Als afsluiting brengen we een peeling aan die de huid verdunt, talg absorbeert en antibacterieel werkt. De behandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Voor het behandelen van acne-littekens of grove poriën, is de dermapen4 erg effectief.

Aantal behandelingen

Het precieze aantal behandelingen kunnen we niet aangeven. Dit hangt erg af van de mate van acne en factoren die dat beïnvloeden, zoals hormonen, stress en voeding. Gemiddeld houden we een aantal behandelingen aan van 4-8 keer om de 2-4 weken. Na 4 behandelingen evalueren we samen hoe het gaat. 

Richtlijnen

Richtlijnen vooraf

 • Stop 2 dagen voor de behandeling met medicatiecrèmes als benzoylperoxide, antibiotica crème, vitamine A-zuur of retinol 1-3%.
 • Mannen mogen zich tot 24 uur voor de behandeling in het gezicht scheren.
 • Op de dag van de behandeling mag je geen koortslip hebben. We maken dan een nieuwe afspraak.

Richtlijnen na de behandeling

 • Op dag 2 na de behandeling begint je huid soms te schilferen. Dat is een gewenste reactie en duurt maximaal 5 dagen.
 • Tot 2 – 4 weken na de peeling kun je de zon of zonnebank beter vermijden, omdat je huid kwetsbaar is. Smeer je huid regelmatig in met zonnecrème met SPF 30/50.
 • Gebruik geen irriterende huidverzorging of acne medicatiecrèmes totdat je huid weer normaal aanvoelt en niet meer rood is.
 • Reinig je huid de eerste dagen alleen met lauw water indien hij gevoelig is.
 • Krabbel niet aan velletjes, dit voorkomt littekenvorming.
 • Na de behandeling mag je 48 uur niet zwemmen of naar de sauna.
 • Tot 24 uur na de behandeling mag je geen hete douche nemen.
 • Tot 5 dagen na de behandeling kun je een creme uit de kliniek gebruiken of een zeer milde huidverzorging. Smeer niet te vaak zodat je het schilferproces niet tegenwerkt!
 • Een dag na de behandeling mag je weer minerale make-up of medische foundation gebruiken.
 • Is je huid na 3 dagen nog extreem rood, pijnlijk en vol bultjes? Neem dan contact met ons op.

Tarieven

Acnetherapie wordt vanuit de aanvullende verzekering (gedeeltelijk) vergoed. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je de hoogte van het verzekerde bedrag in de polisvoorwaarden terugvinden. Sommige zorgverzekeraars stellen hiervoor wel verplicht dat je een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog hebt.

Veelgestelde vragen

Kan ik behandeld worden wanneer ik medicatie gebruik die ik van de huisarts heb gekregen?

Dit verschilt heel erg per medicatie, het is dan ook belangrijk om aan ons door te geven welke medicatie je gebruikt. Op deze manier kunnen wij precies kijken welke behandeling uitgevoerd kan worden bij jou.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Om de acne goed onder controle te krijgen staan er gemiddeld 4 tot 8 behandelingen voor. Daarna red je het vaak al met af een toe een onderhoudsbehandeling.

Kan mijn acne weer terugkomen na de behandelingen?

Acne kan soms hormonaal gerelateerd zijn wat betekend dat dit terug kan komen wanneer jij hormonale schommelingen ervaart.

Wat ga ik precies voelen op de huid?

We starten altijd met het reinigen van de huid en de ontstekingen en verstoppingen verwijderen. Soms is hierbij een klein prikje van een naaldje nodig, hier voel je vrijwel niets van. Tijdens de peeling kan warmte, prikkeling of een licht gevoel van branderigheid ervaren worden.

Wanneer mag ik weer make-up aanbrengen?

In principe mag dit gelijk, maar ik zal aanraden het de volgende dag weer te gebruiken. Onze voorkeur gaat uit naar minerale make-up of medische foundation.

Mag ik mijn eigen huidverzorgingsproducten na de behandeling weer gebruiken?

Vaak adviseren wij gedurende het intakegesprek al welke producten wij denken dat je het beste kunt gebruiken voor de acne soort waar jij last van hebt. In de kliniek werken wij met het merk Dermaquest, voor acne. Ook hebben wij andere merken in de salon, soms wordt er een mix gemaakt van de lijnen. Je bent niet verplicht tot het aanschaffen van deze producten maar wij merken wel dat de behandeling succesvoller is wanneer patiënten thuis hun huid behandelen met de juiste producten.

Vergoed de verzekering deze behandeling?

Wanneer je aanvullend verzekerd bent is het mogelijk dat je verzekering een deel van de behandeling of een bepaald bedrag per jaar vergoed voor acnetherapie. Je kunt hierover het beste contact opnemen met de verzekering. Wat daarnaast wel belangrijk is, is dat je een verwijzing van de huisarts nodig hebt wil je vergoeding krijgen.

Acnetherapie Utrecht

Perfect Skin Balance bevindt zich in Ijsselstein. Dit is op 15 min afstand van Utrecht. Een acnetherpie behandeling in de buurt van Utrecht? Dan ben je bij Perfect Skin Balance aan het juiste adres. U kunt bij ons gratis parkeren voor de deur!