Search
 

Blog

Acnetherapie IJsselstein? Perfect Skin Balance

Acnetherapie in IJsselstein? Perfect Skin Balance is gespecialiseerd in acnetherapie. Heb jij last van onzuiverheden, een onrustige huid of plekjes/vlekjes die je overgehouden hebt aan je acne. Lees dan gauw even verder.

Acnetherapie

Hoe ontstaat acne?

Er spelen meerdere processen een rol bij de vorming van acne. Zo raakt de talgproductie verhoogd, hopen dode huidcellen zich op en raakt de afvoer van het talg belemmerd. En dan kan ook de P.acnes bacterie voor ontstekingen zorgen. Acne heeft kortom meerdere oorzaken, maar ook verschillende vormen. Zo heeft de ene persoon meer last van mee-eters en krijgt de andere gele puistjes en echte ontstekingen. Gelukkig kan je acne met de juiste verzorging en behandeling, en aardig wat geduld uiteindelijk wel onder controle krijgen.

Er bestaat helaas niet iets zoals dé oorzaak van acne. Een combinatie van aanleg en hormonale veranderingen spelen een grote rol. Daarnaast zijn er nog een tal van factoren die acne kunnen uitlokken, denk hierbij aan stress, verkeerde huidproducten, droge of juiste vochtige lucht, melkproducten, snelle suikers, roken en schurende kleding.

Behandeling van Acne

Bij de behandeling van acne wordt er gekeken naar de ernst van acne. Acne kan in verschillende stadia voorkomen, hierop wordt de behandeling aangepast.

Manuele therapie i.c.m. een peeling.

Hierbij wordt de huid gereinigd en worden de onzuiverheden verwijderd. De meest voorkomende toevoeging bij de manuele therapie is een peeling. Peelings zijn een type huidbehandeling waarbij een chemische oplossing wordt gebruikt om de bovenste laag van de huid te exfoliëren. Dit kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor poriën minder snel verstopt raken. Bovendien kan het ook helpen bij het verminderen van pigmentvlekken en het verbeteren van de huidtextuur. Er zijn verschillende soorten peelings beschikbaar, waaronder AHA-peelings en salicylzuurpeelings, die vaak worden gebruikt bij de behandeling van acne. Er wordt veel gebruik gemaakt van een salicylzuurpeeling. Salicylzuur heeft namelijk als eigenschap dat het vet (talg) oplost en de poriën reinigt.

Microneedling/dermapen

Microneedling is een andere populaire behandeling voor acne. Als de huid tot rust is gekomen kan er gebruik gemaakt worden van microneedling om de vlekjes en littekens na de acne te verminderen. Het maakt gebruik van een apparaat met kleine naaldjes die in de huid prikken om microtrauma’s te veroorzaken. Hiermee stimuleren wij de cellen in de huid die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen. Hierdoor ontstaat de huidverbetering.  Dit stimuleert de natuurlijke productie van collageen en kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en acne littekens. Bovendien kan het ook helpen bij het verminderen van de grootte van de poriën en het verbeteren van de algehele huidtextuur.

Perfect Skin Balance IJsselstein

Perfect Skin Balance is een Huidtherapiepraktijk waar men terecht kan voor huid verbeterende behandelingen. Bij een aanvullende verzekering kunnen sommige behandelingen vergoed worden.

Ik vind het heel belangrijk om ieder persoon en huidprobleem  als individu te zien en dit ook met een behandelplan op maat aan te pakken. Zo kan er doeltreffend gewerkt worden aan een huidprobleem.

Heb jij problemen met jouw huid en wordt je daar onzeker van? Laat je dan vrijblijvend informeren over wat de mogelijkheden zijn voor jouw huidprobleem.

Afspraak maken?

Tel: 06-40 99 52 46
info@perfectskinbalance-ijsselstein.nl

Edisonweg 52, 3404 LD IJsselstein