Search

Peelings

Bijna iedereen kent wel een scrub of een peeling en heeft dit thuis weleens gedaan. Het is een milde manier van exfoliëren en geeft een heerlijk fris gevoel. Bij perfect skin balance kun je terecht voor intensieve peelings, die op een veilige manier de structuur van je huid verbeteren. Geschikt voor onder andere grove poriën, acne of rosacea.

Peelings ofterwijl chemische peelings, zijn vloeistoffen met een lage zuurgraad die ervoor zorgen dat de dode huidcellen afgestoten worden, waardoor de huid zich weer kan vernieuwen. Dit wordt exfoliëren genoemd. Er zijn veel verschillende soorten peelings met elk hun eigen kenmerkende eigenschap. We maken altijd een plan op maat, want vaak zijn er verschillende huidproblemen waaraan gewerkt kan worden en waar je graag verbetering in wilt zien. Door een combinatie van zuren te maken kunnen we het resultaat vergroten.

Peelings zijn geschikt voor:

 • Zonbeschadigde huid met pigmentvlekken
 • Doffe en vale huid
 • Droge en ruwe huid
 • Grove poriën
 • Actieve acne vulgaris
 • Acne littekens
 • Rosacea
 • Rimpels en fijne lijntjes
Perfect Skin Balance

Soorten peelings

Milde peelings

De milde peelings werken voornamelijk in de oppervlakte van de huid. Het geeft een prikkeling en je huid kan wat rood worden. Ook kan er een milde afschilfering optreden. Glycolzuur werkt bijvoorbeeld erg mooi op de structuur van de huid en pigment, salicylzuur werkt erg goed bij acne en overmatige talgproductie.

Diepe peelings

De diepe peeling dringt verder en dieper in de huid en brengt meer ‘schade’ aan de huid toe. Jessner-peeling is een bekend soort wat multi-inzetbaar is. Het remt de talgproductie, werkt mooi aan de hydratie van de huid en werkt ophelderend bij pigment en door de toevoeging van resorcinol aan de structuur van de huid. Een ook wel bekende peeling, de TCA-peeling werkt erg goed op fijne lijntjes, zonbeschadigde huid, grove poriën en op milde acne littekens. De kans is groot dat je een sterke afschilfering hebt na een diepe peeling.

De behandeling

Je huid wordt gereinigd en gedesinfecteerd met een alcohol-oplossing. De peeling brengen we door middel van meerdere lagen op je huid aan of zal met en waaierkwast als een makser aangebracht worden. Je zult een branderig gevoel ervaren dat enkele minuten aanhoudt. Door de peeling wordt je huid wat rood en kan een witverkleuring vertonen (frosting).

Bij een TCA peeling kan er soms 1 week een roze kleur zichtbaar blijven. Tot enkele dagen na de behandeling kun je last hebben van jeuk. Dit is een teken van huidherstel. Na 2 tot 3 dagen kan je huid gaan schilferen. Om ervoor te zorgen dat je huid optimaal herstelt, is het van belang dat je thuis een neutrale crème gebruikt. Smeer niet teveel, want dit zorgt ervoor dat het schilferen juist langer aanhoudt.

Aantal behandelingen

Chemische peelings geven het beste resultaat in kuurverband, en daarom raden wij dit ook altijd aan. Gemiddeld vinden er 3-4 behandelingen plaats om de 2-4 weken. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Voor een optimaal resultaat zullen we een combinatie maken van verschillende peelings.

Richtlijnen

Richtlijnen vooraf

 • Voor een optimaal resultaat kun je je huid enkele weken voor de behandeling thuis insmeren met de premium elixer van hannah.
 • Stop 2 dagen voor de behandeling met benzoylperoxide, salicylzuur en antibiotica-crème en de premium elixer van hannah.
 • Stop 5 dagen voor de behandeling met retinol-crème of serum / vitamine A zuur crème.
 • Mannen mogen zich tot 24 uur voor de behandeling in het gezicht scheren.
 • Op de dag van de behandeling mag je geen koortslip hebben. We maken dan een nieuwe afspraak.

Richtlijnen na de behandeling

 • Tot 2-4 weken na de peeling kun je de zon of zonnebank beter vermijden, omdat je huid kwetsbaar is. Smeer je huid ook regelmatig in met zonnecrème met SPF 30/50.
 • Tot enkele dagen na de behandeling kun je de aftercare-crème uit de kliniek gebruiken of een zeer milde huidverzorging. Smeer niet te veel en niet te vaak zodat je het schilferproces niet tegenwerkt.
 • Gebruik geen irriterende huidverzorging of medicatiecrèmes totdat je huid weer normaal aanvoelt en niet meer rood is.
 • Reinig je huid de eerste dagen alleen met lauw water indien hij gevoelig is en dep je huid droog of gebruik een milde reiniging.
 • Krabbel niet aan velletjes, dit voorkomt littekenvorming. Knip eventueel de velletjes af met een schoon schaartje.
 • Na de behandeling mag je 48 uur niet zwemmen of naar de sauna. Tot 24 uur na de behandeling mag je geen hete douche nemen.

Vergoedingen

Net als bij andere paramedische beroepen, zoals fysiotherapie, komt een aantal behandelingen van de huidtherapeut in aanmerking voor vergoeding. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je zelf de hoogte van het verzekerde bedrag terugvinden in de polisvoorwaarden.

Veel gestelde vragen

Wat ga ik precies voelen op de huid?

Het gevoel verschilt per peeling, maar prikkeling en warmte is een gevoel die vaak ervaren wordt. We beginnen met een milde peeling om de huid te laten wennen.

Wanneer gaat de huid afschilferen?

Ongeveer 2-3 dagen naar de behandeling kan je schilfering verwachten.

Hoelang duurt het afschilferen?

Dit is per persoon verschillend, maar gemiddeld 3-5 dagen.

Kan ik na de behandeling gewoon weer werken?

Op de dag van de peeling kun je erna gewoon werken, de huid kan er wat rood uitzien en wat strak voelen. Na 2-3 dagen kan de huid gaan schilferen, de intensiteit hiervan is per persoon en per peeling verschillend. Bij diepe peelings is de 3e t/m de 5e dag vaak het meest heftig qua schilfering.

Wanneer mag ik weer make-up gebruiken?

Na 24 uur mag je weer make-up gebruiken, liever niet direct na de behandeling make-up gebruiken tenzij het minerale make-up is of medische foundation. Vaak maakt make-up de velletjes meer zichtbaar en is het beter en mooier om te wachten tot dat de velletjes verdwenen zijn.

Beste bezoeker,

Vanaf 16 januari t/m 1 juni ben ik met zwangerschapsverlof. Je kan voor na mijn verlof online weer afspraken inplannen. Mijn werkdagen worden de maandag, dinsdag en donderdag.

Mocht je een vraag hebben kan je me altijd even een mailtje sturen.

Liefs, Kimberley