Search

Dermaplaning

Dermaplaning is een van de meest populaire behandelingen op dit moment is. Het is een effectieve behandeling voor het verbeteren van de huidtextuur en het ontharen van het gezicht. Het is een behandeling die veelal wordt ingezet om de huid een mooie Glow te geven. Het werkt tenslotte ook heel mooi op fijne lijntjes.

 

Behandeling

Dermaplaning is een veilige en effectieve behandeling die wordt gebruikt om dode huidcellen en vellushaartjes van het gezicht te verwijderen, waardoor de huid gladder en stralender wordt. Tijdens de behandeling wordt er gebruikt gemaakt van een speciaal mesje om voorzichtig over de huid te schrapen. De bovenste laag van de huid en de vellushaartjes worden verwijderd. Dit proces zorgt voor een zachte peeling en ontharing, zonder de huid te beschadigen. Hierdoor zal er na de behandeling een mooie glowy skin tevoorschijn komen.

 

Aantal behandelingen

Hoeveel behandelingen er nodig zijn, hangt af van de wensen en doelen die je hebt. De behandeling zal om de 4 tot 6 weken plaatsvinden om het beste resultaat te behalen.

Voordelen Dermaplaning

Voordelen:

 1. Verwijdert dode huidcellen: Dermaplaning kan helpen om de bovenste laag dode huidcellen te verwijderen, wat kan leiden tot een helderdere, gladdere huid.
 2. Verbetert de textuur van de huid: Door de exfoliatie kan de textuur van de huid worden verbeterd, waardoor deze zachter en gladder aanvoelt.
 3. Verbetert de opname van huidverzorgingsproducten: Het verwijderen van dode huidcellen kan de opname van huidverzorgingsproducten verbeteren, waardoor de producten effectiever worden.
 4. Vermindert fijne lijntjes en rimpels: Dermaplaning kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels door de stimulatie van collageenproductie.

Richtlijnen

Richtlijn vooraf

 • Stop met het gebruik van retinol (vitamine A), glycolzuur en andere exfoliërende producten minstens 48 uur voor de behandeling.
 • Vermijd zonverbranding of zonnebaden 24 uur voor de behandeling.
 • Bespreek eventuele medische aandoeningen, allergieën of medicatie die u gebruikt.

Richtlijnen na de behandeling

 • Het is ook belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon met SPF 50
 • Gelieve niet zonnebaden en de sauna betreden minstens 48 uur na de behandeling.
 • Het gebruik van exfoliërende producten gedurende minstens 48 uur na de behandeling vermijden.
 • Daarnaast is het ook aanbevolen om geen make-up aan te brengen gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.

 

Vergoedingen

Net als bij andere paramedische beroepen, zoals fysiotherapie, komt een aantal behandelingen van de huidtherapeut in aanmerking voor vergoeding. Als je een aanvullende verzekering hebt, kun je zelf de hoogte van het verzekerde bedrag terugvinden in de polisvoorwaarden. Hier zal ook vermeld staan welke behandelingen vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.

Beste bezoeker,

Vanaf 16 januari t/m 12 mei ben ik met zwangerschapsverlof. Je kan voor na mijn verlof online weer afspraken inplannen. Mijn werkdagen worden de maandag, dinsdag en donderdag.

Mocht je een vraag hebben kan je me altijd even een mailtje sturen.

Liefs, Kimberley