Search

Coagulatie en curette

Onschuldige kleine huidoneffenheden worden vaak niet door een huisarts of dermatoloog behandelt om ze vaak als cosmetisch gezien worden. De storende plekjes zijn vaak eenvoudig te verwijderen. Bij Perfect skin balance nemen we de tijd voor je en gaan we zorgvuldig te werk om de plekjes zo effectief mogelijk te verwijderen.

Kleine, onschuldige huidafwijkingen zoals steelwratjes (fibromen), ouderdomswratjes (verruca seborrhoica) zwarte of bruine bultjes (papulosa nigra), bloedblaasjes (cherry angiomen) en gerstekorrels (milia) verwijderen we eenvoudig en snel met behulp van een puntige warme elektrode of een scherp ringetje.

Voordelen van een coagulatie behandeling:

  • Snel en doeltreffend
  • Na 1 week is je huid hersteld
  • De behandeling wordt als licht gevoelig ervaren

De behandeling

Voordat we starten met de behandelen maken we, indien nodig, foto’s. Het gebied dat we behandelen wordt ontsmet en we kiezen de meest geschikte methode.

  • Elektrocoagulatie naaldje
  • Das apparaat: puntige elektrode werkend op laagstroom
  • Naaldje
  • Curette

Met de warmte van het elektrocoagulatie naaldje wordt het plekje dicht gebrand. Bij ouderdomswratten wordt het plekje van de huid geschraapt.

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn, er ontstaan korstjes die na een week vanzelf verwijden en zullen genezen. Wij raden aan om de behandelde plekjes 2 tot 4 weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Het liefst met een SPF 30.

Aantal behandelingen

Het aantal van de behandelingen hangt af van de grootte van het gebied. Vaak zijn er 1 tot 2 behandelingen nodig.

Tarieven

Soms wordt coagulatie (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Als je aanvullend verzekerd bent, kun je de hoogte van het verzekerde bedrag terugvinden in de poliswaarden van je verzekering. Enkele zorgverzekeraars vragen om een verwijsbrief van de huisarts of dermatoloog.

Veel gestelde vragen

Kan ik na de behandeling zwemmen?

Tot 48 uur na de behandeling mag je niet zwemmen, dit komt omdat er een wondje op de huid aanwezig is en dus gevoeliger is voor bacteriën.

Mag ik make-up aanbrengen op het korstje?

De eerste 48 uur niet, hierna mag er gewoon make-up op aangebracht worden.

Doet de behandeling pijn?

De behandeling is best gevoelig, er wordt gewerkt met warmte en er ontstaat een klein brandwondje. Deze branderigheid kan vaak na de behandeling nog even aanhouden. Wanneer er een groter gebied behandeld wordt kun je ervoor kiezen om het gebied vooraf in te smeren met een verdovingscrème, deze is via de huisarts aan te vragen en moet ongeveer een uur intrekken.

Houd ik er een litteken aan over?

Je maakt een wondje met deze behandeling dus een litteken is mogelijk. Maar vaak is dit in de vorm van een licht roze plekje wat met de tijd weer mooi kleurt met de huid.

Beste bezoeker,

Vanaf 16 januari t/m 1 juni ben ik met zwangerschapsverlof. Je kan voor na mijn verlof online weer afspraken inplannen. Mijn werkdagen worden de maandag, dinsdag en donderdag.

Mocht je een vraag hebben kan je me altijd even een mailtje sturen.

Liefs, Kimberley